Kemi

Reaktionsskemaer

08. marts 2016 af Caroolinee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg går på sådan kemi-flex, og har derfor svært ved at få hjælp til de forskellige ting, så håber der er en venlig sjæl, som vil hjælpe mig, da jeg lige nu synes, at det er helt fuldstændigt umuligt. :) 

Jeg skal udfylde nogle reaktionsskemaer, har udfyldt nogle af felterne, men er slet ikke sikker på, at det er rigtigt. :) 

Vi har brugt 5 g. NaHCO3


Svar #1
08. marts 2016 af Caroolinee (Slettet)

Det her reaktionsskema hører også med.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Du skal anvende formlerne: 

M=m/n

m=n*M

n=M/m

Kan ikke rigtig forklare, hvordan du skal anvende dem, men måske nogle andre kan svare på det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2016 af Soeffi

Det første skema udfyldt.

Bemærk at molmasserne ikke skal ganges med koefficienterne, disse bruges kun i bunden af skemaet til at finde antal mol for hvert stof.

Du starter med det stof, hvor du kender massen og bevæger dig med pilene rundte.

Husk som kontrol at massen på højre og venstre side af reaktionen skal være den samme: 5 g på venstre side og 1,845 + 0,05363+ 2,619 = 5 på højre.

(Der mangler en vandret pil i bunden til højre.)

Vedhæftet fil:1667896.png

Svar #5
12. marts 2016 af Caroolinee (Slettet)

Er de korrekte?:)


Svar #6
12. marts 2016 af Caroolinee (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2016 af Soeffi

Ja, de er rigtige. Vær forresten opmærksom på, at molmasserne kan slås op ved f.eks. af Google na2co3:


Svar #8
12. marts 2016 af Caroolinee (Slettet)

Tak :D 


Skriv et svar til: Reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.