Matematik

Øvelse 246

09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En genstand bevæger sig langs en ret linje, så accelerationen i de første 10 sekunder er givet ved:

a(t)=5*t+4,t≥0,    hvor tiden måles i sekunder og accelerationen i m/s^2

a) hvor meget øges genstandens hastighed i tidsrummet [2;4]?

b) Hvad er genstandens hastighed efter 6 sekunder, når begyndelseshastigheden er 0?

En venlig sjæl der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2016 af mabi97

A)

Når vi snakker hastighed, er det integralet af accelerationen, da hastighed differentieret giver accelerationen. I og med, at vi har fået opgivet en accelerationsfunktion, skal vi da tage integralet, for at få noget med hastighed:

\int_{2}^{4}(5t+4)dt = 38 m/s

B)

Dette er fuldstændigt det samme princip som før. Her har vi blot et andet interval. Forklaringen er den samme. 

\int_{0}^{6}(5t+4)dt = 114 m/s

Jeg håber det er klart for dig. Ellers kan du se i din BOG, side 69.


Svar #2
09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Hvis man udregner det i mapple, så giver det ikke det samme resultat, da jeg ikke ved hvad t er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af mabi97

T ændres jo i takt med det interval du har opsat for integralet. Så jo, t er skam kendt. 

Maple burde sagtens kunne udregne dette.


Svar #4
09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Når jeg udregner det i opgave A så giver det:  

10*t+8


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2016 af mabi97

Om man bruger x eller t er i princippet det samme. Du bør bruge t, da det er opgivet i opgaven. 


Svar #6
09. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Nåår, det er fordi der skal stå dt i stedet for dx, min fejl


Skriv et svar til: Øvelse 246

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.