Kemi

Oxidation

09. marts 2016 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Er der en der ville hjælpe mig med at forklare mig hvorfor reaktion nr. på det vedhæftede billede er en oxidation? Det forstår jeg ikke helt hvordan jeg kan se det. 


Svar #1
09. marts 2016 af Daisyangel (Slettet)

reaktion nr. 2 mener jeg selvfølgelig


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2016 af Heptan

Du kan forhåbentlig se hvad forskellen på 25-hydroxyvitamin D og 1,25-dihydroxyvitamin D er ... Når carbonatomer får sat oxygenatomer på, betyder det som regel at de bliver oxiderede. Man kan bestemme oxidationstrinnet for det relevante carbonatom: for 25-hydroxyvitamin D er OT = -2 pga. de to hydrogenatomer som carbonatomet er bundet til. For 1,25-dihydroxyvitamin D er OT = +1 -1 = 0, dvs. ændringen i oxidationstrin er ΔOT = +2, og da ændringen er positiv er der sket en oxidation.


Svar #3
09. marts 2016 af Daisyangel (Slettet)

Ah okay tusind tak skal du have


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.