Kemi

Stofmængde

10. marts 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau
100 G toastbrød indeholder 1,2 g NaCl.
Beregn srofmængden af NaCl i 100 G toastbrød og angiv hvor antallet af NaCl molekyler. Hvor meget vejer er NaCl molekyle?

Please hjælp.. Jeg forstår intet :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af mathon

M(NaCl) = (22,990 + 35,453) g/mol = 58,443 g/mol

 Stofmængden af NaCl i 100 g toastbrød:
                                                                      n(NaCl)=\frac{1{,}2\; g}{58{,}443\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}020533\; mol

Antallet af NaCl-molekyler:
                                                N(NaCl)=\left (0{,}020533\; mol \right )\cdot \left ( 6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )=1{,}24\cdot 10^{22}


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.