Matematik

Førstekoordinaten

10. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? jeg ved hvad man skal gøre men, kan ikke finde ud af hvordan jeg skal skrive det ind i maple, for at den udregner det for mig? - Håber i kan hjælpe? 

Altså jeg har fundet ud af at:
For at bestemme førstekoordinaterne til punkterne A og B differentierer jeg først f(x)

f’(x) = 3x^2-4x-11

Herefter sætter jeg f’(x) = 9, for at finde ud af hvornår hældningen er 9 – dette gør jeg, da jeg ved at de to tangenters hældningskoefficienter er 9. MEN HVORDAN GØR JEG DETTE I MAPLE? 

På forhånd tak 

William 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af Studentos

Har du kigget i Maples mappe til B-niveau eller A-niveau på startsiden? Kan der evt. findes noget der?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2016 af VandalS

I et blankt Maple dokument kan du gøre det ved:

\\restart: \\ f:=x->x^3-2\cdot x^2 -11\cdot x+12; \\ diff(f(x),x); \\ solve(\%=9,x)

Vær opmærksom på at kommandoerne skal køres i rækkefølge da % henviser til resultatet af den sidste kommando.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2016 af Jannik09 (Slettet)

definer f(x), ved at skrive: f(x):=Hvad denne nu er. Tryk enter.

Skriv: f'(x) - husk mærke. Tryk enter. Denne skrives nu.

Skriv: solve(f'(x)=9) - igen husk mærke. Tryk enter.

Håber dette kan hjælpe

/Jannik


Svar #4
10. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Førstekoordinaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.