Matematik

f'(x)

10. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme f'(x) ud fra funktionen f(x)=2x^3+4x+7

Jeg tror jeg skal differentiere ik? - Men hvordan gør jeg det? 

På forhånd tak :) 

William 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af Jannik09 (Slettet)

Det er helt korrekt at du skal diffentiere.

Dette gør du ved:

nx^n-1, hvor n er potensen. Dette skal gøre for hvert led, så der gives:

2x^3 = 3*2x^3-1 = 6x^2

4x = 4*1x^1-1 = 4

7 = Hvis der ikke er noget x, så forsvinder leddet.

Samlet giver dette

f'(x) = 6x^2+4

Håber dette kan hjælpe med denne opgave, og forhåbentlig også med kommede opgaver :-)


Svar #2
10. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Mange tak! :-) Havde meget svært med at forstå, hvordan man  diffentiere! og det her beskriver meget godt, hvordan man skal gøre!! Tak :)


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.