Matematik

HASTER

10. marts 2016 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Se ved hæftede fil omkring eksponentiel funktion

Vedhæftet fil: eksponentiel funktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af 123434 (Slettet)

En eksponentiel funktion har en begyndelsesværdi 210 og vokser med 3,7% med en x-tilvækst på 1

Opskriv en regneforskrift

b=210, b er din begyndelsesværdi

a fortæller noget om med, hvor hvor mange procent y stiger med, når x stiger med 1

r=3,7%

a=1+r/100

a=1+3,7/100=1,037

f(x)=210*1,037x

Bestem fordoblingskonstanten

T2=log(2)/log(a) 

T2=log(2)/log(1,037)=19

Håber du kan se det for dig. Ellers så spørg du bare


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2016 af StoreNord

f(x)=210*1,037x

Dèt som altid falder mig svært at huske er, at en exponentialfunktion ser således ud            f(x)=b*ax                           :)


Svar #3
10. marts 2016 af princess1967 (Slettet)

hvordan regner jeg log ud på lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2016 af StoreNord

Du kan vist bare bruge den naturlige logaritme, ln(x) istedet for.

Men det kræver en matematisk lommeregner, som også kan lava cos(x) og sin(x).


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.