Matematik

Taylorpolynomier

14. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lavet følgende, men er ikke sikker på om det er korrekt, er der nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Taylor.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2016 af SådanDa

Du indsætter tilsyneladende g(0), g'(0) og g''(0), men du skal jo bruge g(a), g'(a) og g''(a) hvor a=π/2, så det må være disse du skal finde og indsætte i stedet.


Svar #2
14. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

i min bog er det den afledede af g, som skal sættes ind, sådan som jeg forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2016 af SådanDa

Ja, men du finder den afledede af g i punktet 0, hvor du skal bruge den afledede af g i punktet du udvikler omkring, altså π/2:

g(\frac{\pi}{2})+g'(\frac{\pi}{2})(t-\frac{\pi}{2})+\frac{g''(\frac{\pi}{2})}{2}(t-\frac{pi}{2})^2


Svar #4
14. marts 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

nåå - nu har jeg også fået den til at gå op. 

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2016 af SådanDa

Godt så :)


Skriv et svar til: Taylorpolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.