Matematik

Angiv ligning ??

15. marts 2016 af gymgym1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Kan nogen hjælpe med den her opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af PeterValberg

Jeg kan ikke se dit vedhæftede billede...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. marts 2016 af gymgym1 (Slettet)

,m n


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter den lige

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2016 af mathon

n's ligning er
                            y=ax+2

Punktet P's afstand til n skal være 1{,}2
hvorfor der skal gælde:

                      \frac{a\cdot 2-2+2}{\sqrt{a^2+1}}=1{,}2    hvor opgaveteksten kræver a>0

                      \frac{2a}{\sqrt{a^2+1}}=1{,}2

                      2a=1{,}2\cdot \sqrt{a^2+1}

                      4a^2=1{,}44\cdot (a^2+1)

                      2{,}56a^2=1{,}44\; \; \; \; \; a>0

                      a=\sqrt{\frac{1{,}44}{2{,}56}}=0{,}75=\frac{3}{4}

n's ligning er
                            y=\frac{3}{4}x+2


Skriv et svar til: Angiv ligning ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.