Matematik

Koordinaterne til midtpunktet

15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

.) Bestem ved beregning koordinaterne til midtpunkt af linjerne AB og CD, når:

A=(-3,5)

B(6,-2)

C(-1,-4)

D(7,9)

2.) Midtpunkt af linjestykket AB er M, hvor A(2,-1) og M(5,3)

Bestem B's koordinater ved beregning , og tegn punkter og linjestykke

Tak på forhånd!

Håber nogle kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af PeterValberg

Midtpunktet M for linjestykket AB, når A=(x1,y1) og B=(x2,y2) kan bestemmes som:

M=\left(\frac{x_1+x_2}{2}\,,\,\frac{y_1+y_2}{2} \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

Når jeg indsætter værdierne:

M=(2+5/2, -1+3/2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af PeterValberg

Givet punkterne A(-3,5) og B(6,-2), så kan midtpunktet
på linjestykket AB beregnes som:

M(x,y)=\left(\frac{-3+6}{2}\,,\,\frac{5+(-2)}{2} \right )=\,_{\cdots}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2016 af mathon

2.) Midtpunkt af linjestykket AB er M, hvor A(2,-1) og M(5,3)
                                             
                           B=(b_1,b_2)

                            M=\left ( \frac{2+b_1}{2},\frac{-1+b_2}{2} \right )=\left (5,3 \right )

                            \frac{2+b_1}{2}=5

                            b_1=8

                            \frac{-1+b_2}{2}=3

                            b_2=7

                                             
                           B=(8,7)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2016 af mathon


Svar #6
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

#3

Givet punkterne A(-3,5) og B(6,-2), så kan midtpunktet
på linjestykket AB beregnes som:

M(x,y)=\left(\frac{-3+6}{2}\,,\,\frac{5+(-2)}{2} \right )=\,_{\cdots}

Og dette ville give?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2016 af PeterValberg

#6 Seriøst? med fare for at blive upopulær, så fristes jeg næsten
     til at spørge, om du ikke er i stand til at lægge et par tal sammen
     og dividere med 2? men det lader jeg være med.

Svaret er, at koordinaterne til midtpunktet er: M(1,5 ; 1,5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
16. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

#7

#6 Seriøst? med fare for at blive upopulær, så fristes jeg næsten
     til at spørge, om du ikke er i stand til at lægge et par tal sammen
     og dividere med 2? men det lader jeg være med.

Svaret er, at koordinaterne til midtpunktet er: M(1,5 ; 1,5)

Slap af, det var også det resultat jeg fik, men man har lov til at spørge, når det hedder online lektiehjælp eller ikke fandeme og dømme folk! Lad dog vær' med det! Så kunne jeg lige så godt bede dig om at  lade være med at svare på mine indlæg, hvis du skal opføre dig arrogant!


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2016 af PeterValberg

#8

Der er selvfølgelig ikke noget galt i, at man gerne vil have
sine resultater kontrolleret, det er der mange, der gør herinde på portalen.
Men de plejer også lige at skrive deres resultater, - på den måde bliver
det ikke misforstået, hvorvidt de ikke kan eller ikke gider regne deres opgaver selv.

Du må forstå, at denne portal er (som du selv skriver) til lektiehjælp og ikke, som nogen
ind i mellem fejlagtigt tror, en portal hvor man kan få sine lektier lavet kvit & frit.
Men det er altid nogen, der ikke lige "fanger" den og det kan godt afføde en skarp kommentar,
hvilket du så uheldigvis blev "ramt" af, hvilket jeg beklager.
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Koordinaterne til midtpunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.