Matematik

Tyngdepunkt

19. marts 2016 af mkdmkmdked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

har lavet både opgave a og b, men kan ikke finde ud af at lave c, sætter lige et billede ind, opgaven går ud på at 

c) Bestem tyngdepunktet for klatrevæggen

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2016 af peter lind

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2016 af peter lind

Jeg kalder arealet for klatrevæggen for A

Du kan så finde x og y koordinaterne for tyngdepunket af

xt = ∫∫xdxdy/A

yt = ∫∫ydxdy/A

hvor integralet skal foretages over det gråt skraverede


Svar #3
19. marts 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

det forstod jeg ikke, vil du forklare igen, på en forstålig måde(for mig)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2016 af peter lind

Jeg angiver de generelle formler for beregning af tyngdepunkt. Kan du ikke mere præcist fortælle hvad du ikke forstår ? Hvor går det galt ?


Svar #5
19. marts 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

xt = ∫∫xdxdy/A

yt = ∫∫ydxdy/A

hvad er dette, og hvad skal jeg gøre med det? og hvordan integrere man det gråt skraverede


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2016 af peter lind

Det er et 2-dimensionalt integral eller fladeintegral om d vi. Har du ikke brugt det til at beregne arealet ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2016 af SuneChr

# 5
Tyngdepunktsberegning sker v.h.a. momentsætningen fra mekanisk fysik.
Hvis du ikke er fortrolig med løsning af dobbeltintegraler, kan du benytte enkeltintegralet.
Find momentet m.h.t. x-akse såvel som y-akse og forestil dig hele figurens masse samlet i tyngdepunktet.


Skriv et svar til: Tyngdepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.