Matematik

belastningsdiagrammer

19. marts 2016 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej er ved at tage truck certifikat, hvor vi har moment beregning. Er gået i stå, så håber nogen kan hjælpe. 1 opagve

Formel: moment= kraft* arm
Moment måles i to
Kraft måles i vægt

Arm måles i meter

Budledning vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2016 af Brusebad (Slettet)

Jeg vil starte med at sige, at jeg er usikker på opgaven, men som jeg umiddelbart forstår det, så er momentet fast på 10 tm eller 10.000 kg m. Såfremt dette er rigtigt bliver svarende som følger

Spørgsmål A
10.000 kg m = x * 5 m hvis og kun hvis x = 2.000 kg

Spørgsmål B
10.000 kg m = 6.500 kg * y hvis og kun hvis y = 10.000 kg * m/6.500 kg = 1,54 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2016 af Brusebad (Slettet)

Du skal ikke lægge noget i at jeg kalder tingene for x og y, det er bare ment som en hjælp.

Og faktisk så ville jeg nok mene at svaret i B er 1,53 i stedet, da man i sagens natur bør have et konservativt forhold til afrunding.


Svar #4
19. marts 2016 af shain

Byrden må jo så være kraft
Moment= kraft*afstand
Afstand= moment/kraft


Kraft= moment/afstand

Svar #5
19. marts 2016 af shain

Tak for svarene

Skriv et svar til: belastningsdiagrammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.