Matematik

fremskrivning

21. marts 2016 af Annabi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har et beløb på kr. 100.000, hvor meget ville det beløb så vokse til på 10 år ved en rente på 5% pr. år. ved helårlig og kvartårlig´? og forklar hvorfor der er forskel på beløbet?

Helårlig: k10 = 100.000 (1'0,05)^10 = 162.889,46 kr.

´Hvad skal man opløfte i, når det er kvartårlig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2016 af mathon

´Hvad skal man opløfte i, når det er kvartårlig?

 Man opløfter i 40.

       helårlig:    
                          100.000\cdot 1{,}05^{10}

       kvartlårlig:    
                          100.000\cdot 1{,}0125^{40}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2016 af 656

Jeg tror at svaret for den kvartårlige rentetilskrivning er:

100.000*1,054*10=703.998,87 kr.

Ved en kvartårlig rentetilskrivning må der være 4 rentetilskrivninger pr. år. Disse rentetilskrivninger står på i 10 år. Der er altså i alt 40 rentetilskrivninger.

Jeg er ikke sikker på at jeg har forstået det rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2016 af SuneChr

# 2
Gid det var sådan, set fra kundens side.
Når antallet af rentetilskrivninger gøres større, gøres rentefoden tilsvarende mindre.
Rentefoden skal deles med 4 som gjort i # 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2016 af 656

# 3                                                                                                                                                                           Jeg har tydeligvis misforstået spørgsmålet. Jeg troede at det var samme rentesats bare halvårligt. Jeg kunne heller ikke forstå hvorfor man skulle forklare hvorfor der er forskel på de to beløber. Det siger jo sig selv, hvis det var tilfældet at rentesatsen var ens. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2016 af mathon

Man opløfter i 40.

       helårlig:    
                          100.000\cdot 1{,}05^{10}=162.889{,}46

       kvartårlig:    
                          100.000\cdot 1{,}0125^{40}=164.361{,}95

       hvor
                          164.361{,}95-162.889{,}46=1472{,}48   er ekstra renter + ekstra renters rente
                                                                                                  da der tilskrives rente 4 gange årligt.


Skriv et svar til: fremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.