Matematik

integralregning - geometrisk fortolkning

21. marts 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej denne opgave

f(x) = -6x^2+6x

bestem integralet og giv en geometrisk fortolkning af resultatet.

Opgaven er løst og integralet giver 1

men hvordan giver man en geometrisk fortolkning i denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2016 af 123434 (Slettet)

f(x)=-6x2+6x

Skærringer med x-aksen løses ved f(x)=0

-6x2+6x=0

6x(-x+1)=0

x=0 V -x+1=0

x=0 V -x+1-1=0-1

x=0 V -x=-1

x=0 V -x/-1=-1/-1

x=0 V x=1

Grafen afgrænses i førsteaksen af x=0 og x=1. Det er arealet mellem x=0 og x=1, som skal beregnes

A=F(1)-F(0)

F(x)=-6*1/3*x2+1+6*1/2*x1+1

F(x)=-2x3+3x2

F(1)=1

F(0)=0

A=1-0=1

Arealet mellem x=1 og x=0 er 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2016 af SuneChr

Den geometriske tolkning af det bestemte integral.
Lad
0 = x0 < x1 < ... < xn-1 < xn = 1
inddele intervallet mellem nulpunkterne for f .
Lad endvidere en smal strimmel af længden f (xi) og bredden (xi - xi-1)  have arealet  f (xi)·(xi - xi-1)
Saml nu alle sådanne smalle strimler og summér arealbidragene

\sum_{i=1}^{n}f\left ( x_{i} \right )\left ( x_{i}-x_{i-1} \right )
Ved at lade n vokse ud over alle grænser vil summen være lig med det bestemte integral.
 


Svar #3
22. marts 2016 af snylt (Slettet)

hm.. forstår det ikke helt..

skal jeg løse en andengradsligning og derefter finde kvadranterne til at bestemme arealet?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2016 af SuneChr

# 3
Nej, du skal ikke gøre mere. Arealet af punktmængden har du fundet.
Den geometriske tolkning i # 2 skal du ikke regne på men derimod forstå princippet.
SP 2203162239.GIF

Vedhæftet fil:SP 2203162239.GIF

Skriv et svar til: integralregning - geometrisk fortolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.