Kemi

Vægtprocent

22. marts 2016 af mira4100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg vægtprocenten af NaCl, hvis jeg har en molalitet på 0,182 på en 0,1 m NaCl opløsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

At molaliteten er 0,182 mol/kg betyder, at der er 0,182 mol NaCl i 1 kg vand.

0,182 mol NaCl vejer:

0,182 mol * 58,44 g/mol = 10,64 g = 0,01064 kg

Så masseprocenten er

0,01064kg / (0,01064kg + 1 kg) = 0,0105 = 1,05%


Skriv et svar til: Vægtprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.