Matematik

TI Nspire

25. marts 2016 af Casper0812 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har et problem med TI nspire som jeg håber i kan hjælpe med.

Når jeg differentierer funktionen f(x)=(1+x2)*2ex+4, så bliver f´(x) = (2*ln(e)*x2+4x+2*ln(e))*ex. Det er det TI Nspire viser mig, men det differentieret udtryk har en værdi på 133,003. Hvordan kan jeg få TI Nspire til at vise mig de 133,003 istedet for (2*ln(e)*x2+4x+2*ln(e))*ex

Jeg håber i kan hjælpe mig

Mange hilsner 

Casper

Vedhæftet fil: IMG_1354.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2016 af peter lind

Det differentierede udtryk er en funktion af x og altså ikke noget tal. Den funktion du differentierer og det du angiver som resultat stemmer ikke overens. Differentier med håndkraft. Det er simpelt.

Du mener muligvis for en bestemt x værdi. Den kan du bare sætte ind i det reulterende funktionsudtryk


Svar #2
25. marts 2016 af Casper0812 (Slettet)

Jeg tror jeg fik formuleret mig lidt uheldigt. Jeg forsøger at finde f´(x).

Jeg har i TI Nspire beregnet tangentligningen men den viser det ikke med beregnede tal.

Jeg vil gerne have at den viser 133x - 188. Kan man få den til det? Istedet for det store udtryk der er vist i vedhæftningen?

/Casper

Vedhæftet fil:IMG_1355.JPG

Svar #3
25. marts 2016 af Casper0812 (Slettet)

Hov f´(2) og ikke f´(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2016 af peter lind

Den angiver jo tangentligningen i den sidste linje. Den kan reducere ved at bruge ln(e) = 1


Skriv et svar til: TI Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.