Matematik

væksthastighed

26. marts 2016 af Summerella (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Har brug for hjælp til det sidste spørgsmål i den vedhæftet opgave! 

Kan man løse den grafisk? eller hvad kan man gøre?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2016 af mathon

alment:
               for funktionen
                                           y=\frac{k}{1+Ce^{-bx}}\; \; \; \; \; \; k,C,b>0
er væksthastigheden 
størst for

                                           x=\frac{\ln(C)}{b}
                                           


Svar #3
27. marts 2016 af Summerella (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. Kan du måske uddybe det lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2016 af mathon

detaljer:
                   \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-\frac{b}{k}y^2+by\; \; \; \; b,k>0     hvis graf er en parabel med nedadvendte
                                                                               grene og maksimum

       for
                y=\frac{-b}{2\cdot \frac{-b}{k}}=\frac{1}{\frac{2}{k}}=\frac{k}{2}  som indsat i funktionsudtrykket
      giver
                                           \frac{k}{2}=\frac{k}{1+Ce^{-bx}}

                                           1+C\cdot e^{-bx}=2

                                           C\cdot e^{-bx}=1

                                           e^{-bx}=\frac{1}{C}

                                           e^{bx}=C

                                           bx=\ln(C)

                                           x=\frac{\ln(C)}{b}

               


Svar #5
27. marts 2016 af Summerella (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.