Kemi

reaktionskinetik

27. marts 2016 af Mayna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til de to vedlagte opgaver :) 

Vedhæftet fil: opgaver.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2016 af mathon

c)
           \ln(k_{20})=\left (-15{,}3\cdot 10^3 \right )\cdot \frac{1}{273{,}15+20}+42{,}1=-10{,}0917

           k_{20}=e^{-10{,}0917}=4{,}14\cdot 10^{-5}\; s^{-1}

          


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2016 af mathon

Du har ikke oplyst \left [ Fe^{2+} \right ]\! . 


Svar #4
27. marts 2016 af Mayna (Slettet)

Hvad skal jeg oplyse for [Fe2+] ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2016 af Soeffi

#4

Du kan vel ikke vedlægge hele opgaven, man kender ikke reaktionen.


Svar #6
27. marts 2016 af Mayna (Slettet)

Jo, det er vedlagt nu :) 

Vedhæftet fil:opgave..png

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2016 af mathon

          \ln(k_{40})=\left (-15{,}3\cdot 10^3 \right )\cdot \frac{1}{273{,}15+40}+42{,}1=-6{,}75837

           k_{40}=e^{-6{,}75837}=0{,}001161\; s^{-1}
hvoraf
talværdiligningerne:
                  5{,}04\cdot 10^{-6}=(0{,}001161)\cdot \left ( 7{,}5\cdot 10^{-5} \right )^x\cdot 10^{-0{,}3\cdot y}
                  5{,}02\cdot 10^{-6}=(0{,}001161)\cdot \left ( 7{,}5\cdot 10^{-5} \right )^x\cdot 10^{-1{,}3\cdot y}       hvoraf x og y kan beregnes.
                 

                 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2016 af Soeffi

#1

Grunden til, at det ikke er hensigtsmæssigt at udføre eksperimentet ved 20 grader celsius, er nok, at det ville tage for lang til. Det tager 2.000 sekunder ved 40 grader. 


Svar #9
27. marts 2016 af Mayna (Slettet)

,


Svar #10
28. marts 2016 af Mayna (Slettet)

#7

          \ln(k_{40})=\left (-15{,}3\cdot 10^3 \right )\cdot \frac{1}{273{,}15+40}+42{,}1=-6{,}75837

           k_{40}=e^{-6{,}75837}=0{,}001161\; s^{-1}
hvoraf
talværdiligningerne:
                  5{,}04\cdot 10^{-6}=(0{,}001161)\cdot \left ( 7{,}5\cdot 10^{-5} \right )^x\cdot 10^{-0{,}3\cdot y}
                  5{,}02\cdot 10^{-6}=(0{,}001161)\cdot \left ( 7{,}5\cdot 10^{-5} \right )^x\cdot 10^{-1{,}3\cdot y}       hvoraf x og y kan beregnes.
                 

                 

Vil du uddybe det, forstår ikke hvad jeg skal efter jeg har sat værdierne ind? Jeg får to tal for x og y? 


Svar #11
05. april 2016 af Mayna (Slettet)

Ingen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. april 2016 af Soeffi

#11 Løst i Ti-Nspire får jeg:


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.