Kemi

Opgaveregning

27. marts 2016 af Skoleernogetjegelsker (Slettet) - Niveau: A-niveau

NaBH4(aq) + 2H2O(l) → NaBO2(aq) + 4H2(g)

En bil, som kører på brint, får strøm fra en brændselscelle. Denne bruger dihydrogen, som i bilen dannes ved ovenstående reaktion.
Brændselscellen i bilen får tilført 6,0 L dihydrogen pr. time ved temperaturen 25 ?C og trykket 1,0 bar.

b) Beregn massen af natriumborhydrid, der forbruges på en time. 

Nedenfor er deltaG° for reaktionen afbildet som funktion af den absolutte temperatur (vedlagt). 

c) Bestem ligevægtskonstanten for reaktionen ved 25°C. Kommenter størrelsen af ligevægtskonstanten i forhold til dannelsen af dihydrogen i bilen 

Vedhæftet fil: reaktion .png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2016 af Toonwire

b)

Anvend idealgasligningen for at udregne stofmængden af H2:

pV=nRT

og bruge denne til at udregne den tilsvarende stofmængde af NaBH4     (Hint: forholdet er 1:4)

c)

Kig på tegningen og se at

\Delta G^\circ = -319~\frac{kJ}{mol}
ved 25 grader celcius 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2016 af Toonwire

....

og brug så at forholdet mellem gibbs fri energi og ligevægtskonstanten er bestemt ved

 -\Delta G^\circ =RT\cdot\text{ln}(k)


Skriv et svar til: Opgaveregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.