Matematik

Potensmodel

28. marts 2016 af Tallerup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey 

Har brug for hjælp til den her matematikopgave (går i 1.g)

Beskriv potensmodellen y=b*x^a

Vis desuden at både ligefrem og omvendt proportionalitet og funktionerne med forskrifterne y=x^2 og y=√x alle er potenssammenhænge...

Hvordan viser jeg at noget er en potenssammenhæng??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2016 af SuneChr

Enhver funktion på formen
f (x) = b·xa
er en potensfunktion.
b, x > 0     a ∈ R
a kaldes eksponenten og giver anledning til styrken, potensen.

Man har x^{\frac{p}{q}}=\sqrt[q]{x^{p}}  og ser, at  \sqrt{x}=x^{\frac{1}{2}}


Skriv et svar til: Potensmodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.