Kemi

Reaktionsskemaer

29. marts 2016 af Kiraa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal opskrive to reaktionsskemaer med samtlige bindingsstreger og jeg skal også navngive stofferne.

Er det her rigtigt? 
CH4 + Br2 → CH3Br + HBr 
methan+dibromid → methylbromid+hydrogenbromid

CH2=CH2 + Br2 → CH2Br-CH2Br
ethen=ethen+dibromid → ethanbromid-ethanbromid


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2016 af Heptan

Ja, men Br2 hedder dibrom.

CH3Br hedder også brommethan.

H2C=CH2 hedder bare ethen.

CH2Br-CH2Br hedder 1,2-dibromethan.


Skriv et svar til: Reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.