Matematik

Mat hjælp!

30. marts 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau
Hej, jeg har brug for hjælp til opgave 2.

Kan y2 ikke være 38?

Fil vedhæftet
Vedhæftet fil: image.png

Svar #1
30. marts 2016 af Anonymm1

Det haster!

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2016 af fosfor (Slettet)

tegn en linje der går gennem (5,32) med hældning 12, og så hvor den rammer i x=2.


Svar #3
30. marts 2016 af Anonymm1

Kan du ikke hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2016 af mathon


Svar #5
30. marts 2016 af Anonymm1

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2016 af mathon

Lineær funktion:
                                  y=ax+b

                                  \Delta y=a\cdot \Delta x

                                  a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\; \; \; \; \; x_2\neq x_1

                                  b=y-ax


Svar #7
30. marts 2016 af Anonymm1

Kan du skrive det op med tal, så det bliver lettere for mig

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2016 af mathon

Opgave 1.

                                  \Delta y=a\cdot \Delta x

                                  8=a\cdot 4

                                  a=2
dvs
                                  y=2x+b     gennem (5,6)

                                  6=2\cdot 5+b

                                  b=-4
  regneforskrift:
                                 y=2x-4
                    


Svar #9
30. marts 2016 af Anonymm1

Tusind rak for hjælpen, men der var opgave 2 jeg har brug for hjælp til
Jeg har lavet opgave 1 ://

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. marts 2016 af mathon

Opgave 2.
                                  y=ax+b

                                  y=12x+b    gennem (5,32)

                                  32=12\cdot 5+b ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Opgave 3

Grafen for lineær funktion går gennem punkterne (32,43) og (76,-1)

43=32a+b

-1=76a+b

-1-43=76a+b-(32a+b)

-44=76a+b-32a-b

-44=44a

-44/44=44a/44

a=-1

43=-1*32+b

43=-32+b

b=75

y=-x+75

Opgave 4

y=2x-6

x vokser med 4, hvor meget stiger y?

Δy=a*Δx

Δy=2*4=8

Når x vokser med 4, så stiger y med 8

y vokser med 4

Δy=a*Δx

4=2*Δx

Δx=4/2=2

Når y vokser med 4, så vokser x med 2


Svar #12
02. april 2016 af Anonymm1

Tusind tak :)


Marton: hvad er svaret så?

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2016 af mathon

Bestem den endelige ligning for linjen.


Svar #14
02. april 2016 af Anonymm1

b = 28

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. april 2016 af mathon

Opgave 2.
                                  y=ax+b

                                  y=12x+b    gennem (5,32)

                                  32=12\cdot 5+b 

                                 -28=b


Svar #16
02. april 2016 af Anonymm1

Yaay taaak så har jeg lavet det rigtigt

Kan du egentlig godt finde ud af opgave 5, 1'eren i den vedhæftet fil her:
Vedhæftet fil:image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. april 2016 af fosfor (Slettet)


Svar #18
02. april 2016 af Anonymm1

?

Brugbart svar (0)

Svar #19
02. april 2016 af 123434 (Slettet)

1)

I 2010 betalte beboerne i et 135 m2 stort hus i Horsens 0,58 kr. pr. kilowattime fjernevarme samt et fast årligt abonnement på 3419 kroner

Opstil en formel

Lineær funktion

y=0,58x+3419

y=de samlede udgifter til fjernevarme i kroner

x=varmeforbruget i kilowattime 

a=0,58→en kilowatt time koster 0,58 kroner

b=3419→et fast årligt abonnement koster 3419 kroner

2)

Heltborg: y=0,31x+4063

Hvad kostede et fjernevarmeforbrug på 11.000 kilowattimer i de to byer?

Du sætter x=11.000

Horsens: y=0,58*11.000+3419=9799

Heltborg: y=0,31*11.000+4063=7473

Et fjernevarmeforbrug koster henholdsvis 9799 kroner i Horsens og 7473 kroner i Heltborg

3)

Hvor stort skal fjernevarmeforbruget være, for at en forbruger i Heltborg betaler mindre end en forbruger i Horsens?

0,58x+3491=0,31x+4063

x=2385,185 

Hvis fjernevarmeforbruget er større end 2385,2 kilowattimer, betaler en borger i Heltborg mindre end en forbruger i Horsens 


Svar #20
03. april 2016 af Anonymm1

Tusind tak :)

Mathon: kan jeg skrive privat tll dig ang. nogle fældningsreaktioner?

Skriv et svar til: Mat hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.