Matematik

Hjælp til matematikopgave

31. marts 2016 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg sidder med en opgave i matematik som skal afleveres, og jeg er desværre gået i stå i en af opgaverne.
Opgaven lyder således:
'Et firma vil lancere en vandflaske formet som en cylinder. Den skal kunne indeholde 3 liter vand. For at spare på materialeomkostningerne ønsker de at cylinderen får det mindst mulige overfladeareal. Hvad bør målene på cylinderen være?

Håber på der er en venlig sjæl som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2016 af mathon

Volumen:

                     V= h\cdot\pi\cdot r^2  
      \Updownarrow
                     \frac{2V}{r}= h\cdot2\pi r

                     h\cdot2\pi r=\frac{6}{r}      hvor alle længdemål er i dm.

overflade:
                    O(h,r)=2\pi r^2+h\cdot 2\pi r

                    O(r)=2\pi r^2+\frac{6}{r}

minimum kræver bl.a.

                     O{\, }'(r)=0


                    


Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.