Kemi

HjÆLP

01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Eleverne fik knust et bolsje på 5,0 g. De overført det til en målekolbe og efterfyldte med vand til 50,0 mL. Herefter målte de absorbansen ved 518 nm til 0.38, molarmassen af carminsyre er 492,39 g/mol. 

Beregn indholdet af syren i et bolsje. Resultaterne skal angives i mg???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2016 af mathon

            A=\xi _{\lambda }\cdot l\cdot c          hvor l er kuvettebredden/-længden og

            \frac{m}{V\cdot M}=\frac{A}{\xi _{\lambda }\cdot l}

            m=\frac{A\cdot V\cdot M}{\xi _{\lambda }\cdot l}

           

           

          


Svar #2
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Kan du vise hvad tallen ξ, λ og l er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2016 af mathon

A er absorbansen
\xi _\lambda ekstinktionskoefficienten som afhænger af det anvendte lys' bølgelængde
l er kuvettebredden = lysets vejlængden gennem opløsningen
c er opløsningens molaritet
 


Skriv et svar til: HjÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.