Matematik

Bestem ligning for tangens

02. april 2016 af alberte321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg skulle bestemme ligningen for en tangent til parablen f(x)= -0,25x^2 + 2x -1

Jeg fandt ligningen til tangenten (ax+b) til at være t(x)= -0,5 + 1,25
Men tangentlinjen følger ikke min parabel fint, men krydser den istedet. Må den godt det? Eller har jeg lavet en fejl?

Jeg har vedhæftet et billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af peter lind

Nej det må den ikke. Det er ikke en tangent til parablen. Jeg ved ikke hvad du har gjort eller mere end det lidt du skriver om opgaven; men jeg kan give dig den generelle formel for tangentet for grafen for f(x) i punktet (x0, f(x0)). Den er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2016 af mathon


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.