Kemi

Oxidationstrin for jern

03. april 2016 af MillaGomez (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har disse to kemiske sammensætninger, hvor oxidationstrinnet for jern ønskes. Hvordan gør jeg det?

(NH4)2[Fe(H2O)?6](SO4)2

Fe3Al2(SiO4)3


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af Heptan

Bemærk at stofferne er elektrisk neutrale; der er lige mange positive og negative ladninger. Jern kan have forskellige oxidationstrin, så det er ikke indlysende hvad den har i en forbindelse. Men det er indlysende hvad de andre har.

H2O er elektrisk neutral, så den kan du se bort fra. Der står NH4 i formlen, og der skal du vide at det er ionen NH4+ (ammonium), som har en positiv ladning. Du skal også vide at anionen er SO42- som har to negative ladninger. Nu skal man bare opstille ligningen

0 = 2 · OT(NH4+) + OT(Fe??) + 2 · OT(SO42-)

Løs ligningen for OT(Fe??).


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2016 af Heptan

Fe3Al2(SiO4)3

Hint:

Aluminium står i 3. hovedgruppe så den har OT = 3.

Silicium står i 4. hovedgruppe (og den er bundet med oxygen der er mere elektronegativ),

så den har OT = 4.


Skriv et svar til: Oxidationstrin for jern

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.