Kemi

KONCENTRATION

04. april 2016 af mmwhatchasay - Niveau: A-niveau

ift. lambert beers lov, hvis min ekstinktionskoefficient har en enhed der er på cm^-1*100ml/mg, er det så ok hvis min koncentration [S] har enheden mg/100ml, eller skal den hedde noget anden end koncentration? jeg prøver at se hvor mange mg der er ved en absorbans på 2..

anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af mathon

Beregning af opløst masse ved absorbans:

              m=n\cdot M=V\cdot c\cdot M=c\cdot V\cdot M=\frac{A}{\xi _\lambda \cdot l}\cdot V\cdot M


Svar #2
04. april 2016 af mmwhatchasay

men her vil enhederne ikke gå op... du har (2/(cm^-1*100ml/mg)*1 cm)*100ml*300 g/mol..


Svar #3
04. april 2016 af mmwhatchasay

(jeg har egentlig stadig spørgsmålet om hvor vidt en koncentration kan have enheden mg/100ml)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2016 af mathon

Selvfølgelig kan koncentrationen angives i mg/100 mL,
når
               \left [ \xi _\lambda \right ]=\frac{L }{mol\cdot cm^{-1}}


Svar #5
04. april 2016 af mmwhatchasay

den skal jeg have uddybet..... hvad viser det billede? 

mange tak :)


Svar #6
04. april 2016 af mmwhatchasay

må den molare absorptionskoefficient overhovedet have enheden cm^-1*100ml/mg?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2016 af mathon

Når du har beregnet massen m i gram og kender voluminet V i liter,
er det vel ikke vanskeligt at beregne koncentrationen i \frac{g}{10\; mL}.
 


Svar #8
04. april 2016 af mmwhatchasay

så jeg skal beregne koncentrationen og lave min standardkurve med denne.. Derefter kan jeg finde min ekstinktionskoefficient med den rette enhed, og sætte den ind i formlen i #1? Ville enhederne derefter gå op? (Du mener vel g/100ml?)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2016 af mathon

er det vel ikke vanskeligt at beregne koncentrationen i \frac{g}{100\; mL}.


Svar #10
04. april 2016 af mmwhatchasay

jeg ved det ikke.. Jeg er stået lidt af..  Prøver lige at få lidt struktur i mine spørgsmål:

1. Kan den molare absorptionskoefficient have enheden  cm^-1*100ml/mg?

2. Må enheden på min koncentration være mg/100 ml, hvilket vil gøre at jeg kan bruge lambert beers lov og løse for koncentrationen (2=1cm*ekstinktionskoefficient*mg/100ml)

3. Hvis jeg skal beregne koncentrationen, hvordan gør jeg det? jeg har umiddelbart nogle værdier hvor jeg har absorbansen ved mg ved 100 mL af opløsningsmidlet.

Mange mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2016 af mathon

Du skal bruge ordinære enheder og til sidst omregne til \frac{g}{100\; mL}.


Svar #12
04. april 2016 af mmwhatchasay

Hvilke ordinære enheder skal der bruges?


Skriv et svar til: KONCENTRATION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.