Matematik

Trekanter uden hjælpemidler

04. april 2016 af Toffiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :) 

Sidder med en matematik aflevering som skal regnes uden hjælpemidler (sidste års eksamenssæt), og kan ikke finde ud af resten af opgaven.

Opgaven lyder:
"På figuren ses en retvinklet trekant ABC. Fodpunktet for højden på siden AB benævnes D.

a) Bestem AB, CD og AD."
(Opgaven er vedhæftet, så figuren kan ses)

Heraf har jeg fundet AB (via. Pythagoras sætning - har fået det til 5)

Meeen, hvordan finder jeg CD og AD?

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af Stats

CD kan eventuelt anvendes at Areal = h·G·0.5 hvor h = |CD| og Areal = (|BC|·|AC|)/2 og G = |AB|

og for |AD|, anvend: |AD|2 + |CD|2 = |AC|2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2016 af mathon

                    \left | CD \right |=\frac{3\cdot 4}{\sqrt{3^2+4^2}}=2{,}4

                    \left | AD \right |=\sqrt{3^2-2{,}4^2}

                    


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2016 af mette48 (Slettet)

AB findes ved hjælp af pythagoras

trekant ABC er ensvinklet med trekant BCD

forholdet mellem siderne er

BC/AB = CD/AC

4/5 = CD/3  ⇒ CD=4*3/5=2,4

ABD ensvinklet med ABC

AD/CA = AC/AB

AD/3 = 3/5  ⇒ AD=3*3/5 =1,8


Svar #5
05. april 2016 af Toffiie (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Trekanter uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.