Matematik

Beregning af en sidelængde i en trekant

04. april 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har brug for lidt hjælp til denne her opgave. Jeg har lavet opg. a hvilket jeg fik til 4,05 men nu har jeg lidt problemer med at udregne anden opgave b. 

Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af mathon

                         \frac{1}{2}\cdot \left | BD \right |\cdot \mathbf{\color{Red} \left | CD \right |}\cdot \sin\left ( \angle BDC \right )=8{,}7


Svar #2
04. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Kan det passe at det giver 5,1822?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2016 af mathon

     Ja
          men det er ikke rimeligt at angive den med mere end 2 dec.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2016 af 123434 (Slettet)

Vilkårlig trekant

<A=42*, lABl=5,0 og lADl=6,0

a)

Bestem lBDl

lBDl er det samme som siden a, da vinkel A ligger overfor

Ligeledes omdøbes lABl til d og lADl til b

a2=b2+d2-2*b*d*cos(A)

a2=6,02+5,02-2*6,0*5,0*cos(42*)=16,41

√a2=√16,41

a=4,05

lBDl er altså 4,05

b)

Bestem længden af lCDl, når arealet af trekant BCD er 8,7

T=1/2*lBDl*lCDl*sin(D)

8,7=1/2*4,05*lCDl*sin(56*)

lCDl=8,7/(0,5*4,05*sin(56*)=5,18


Skriv et svar til: Beregning af en sidelængde i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.