Matematik

Eksponentialfunktion

06. april 2016 af EliasJensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har to opgaver, som jeg ikke kan få til at give mening. 

1)   7e^0,9x skal omskrives til ba^x hvordan det? (bare giv et hint)

2) Denn 4-årige tilvækst for en eksponentiel udvikling er 40%, og desuden er f(2)=4,2. find forskrift? (bare giv hint) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af 123434 (Slettet)

1)

Forskriften for en eksponentiel funktion er f(x)=b*ax

i f(x)=7*e0,9x er b=7 og a=e0,9=2,4596

b)

En tilvækst på 40% svarer til en fremskrivningsfaktor på 1,40 og denne vækst er foregået over 4 år

F4år=1,40

4√F4år=4√1,40

F1år=√1,40=1,1832

du ved, at fremskrivningsfaktoren for 1 år er 1,1832. a=1,1832

Du ved, at f(2)=4,2 hvilket betyder, at x=2 og f(x)=4,2

4,2=b*1,18322

Så skal du blot isolere b


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.