Fysik

Termodynamik

06. april 2016 af Charlot96 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 
 

Jeg sidder med en fysikopgave inden for termodynamik og kan simpelthen ikke finde ud af spørgsmål 5, 8, 12 og 13. Er der nogen der kan hjælpe med alle opgaverne - eller bare én? 

Det er de sidste opgaver jeg mangler, så jeg håber virkelig på noget hjælp.

Mange tak på forhånd.

Opgaveformuleringen er vedhæftet forneden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af Dreamer95 (Slettet)

Opg 5
Du skal bruge idealgas ligningen, hvor du ved at p er konstant, så du kan sætte den lig sig selv, og så isolere V_2 
Opg 8
Du skal bruge ligningen for sammenhængenen mellem T og V ved adiabatiske processer, hvor du kan finde y= f+2/f ( en ligning vi fandt frem til i sidste lab)
Opg 12
Du skal bruge ligningen der hedder alfa=(deltaL/L)/deltaT og så bare sætte tal ind 

Opg 13
har jeg stadig ikke helt regnet ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2016 af Heptan

Opg 12

Kan man ikke bare bruge idealgasligningen ved en isobar udvidelse?

 \frac{T_1}{V_1}=\frac{T_2}{V_2}


Svar #3
07. april 2016 af Charlot96

#1 Tusind tak for svar, Dreamer95 ! Men kan stadig ikke helt se hvad L og deltaL skulle være i opg 12. 

Jeg har forsøgt med formlen fra svar #2, hvilket giver mig følgende resultat: 

V2 = 1300/(110/(10*20*50)) = 1,1818*10^5 

Divideres (1,1818*10^5)/10000 = 11,82 får jeg at bygningen udvider sig 11,82 gange i alle tre retninger. Er det et realistisk svar? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2016 af Dreamer95 (Slettet)

Heptan, nej, for det er ikke volumet der udvider sig, men selve stålet. Der står mere om det i kapitlet "The thermal Behavior of Matter" i min bog med opgaaver efter hvert kapittel er det sige 355

Du skal bruge formlen ved hver af de 3 retninger, så du først beregner får den ene retning, så den anden og til sidst den 3. 
Så du får L_længe=10m L_brede=20m og L_højde=50m og så skal du finde deltaL


Svar #5
07. april 2016 af Charlot96

#4 Hvordan beregner jeg alfa mht den formel du har opgivet i #1? Jeg kender nemllig kun længderne og ikke deltaL, da det jo netop er deltaL der skal bestemmes for de forskellige længder.

Igen, tak for svar.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2016 af Dreamer95 (Slettet)

Den står i en tabel på side 355, og er for stål 12*10^-6 K^-1


Svar #7
07. april 2016 af Charlot96

Super, tak! I min bog er opgaverne smidt helt bagerst i bogen, så sidetallene stemmer ikke helt overens med din. :) 


Svar #8
07. april 2016 af Charlot96

Lige en anden ting:

Har du et navn på ligningen i #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2016 af Dreamer95 (Slettet)

Hvis du mener den med udvidelsen, så hedder den noget i stil med:
Lineær ekspansion :)


Svar #10
07. april 2016 af Charlot96

Jeps, det er lige den jeg mener.

Tusind tak for din hjælp - den er værdsat. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2016 af Dreamer95 (Slettet)

Så lidt :)
Glad for at kunne hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2016 af Heptan


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. april 2016 af Dreamer95 (Slettet)

Essential University Physics, Volume 1 af Richard Wolfson. Second edition :-)

Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.