Matematik

Bestem a og c

06. april 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau
Grafen for f(x)= -x2 + bx + c har toppunkt i (2,1), bestem b og c

Please hjælp er gået helt sort :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af Stats

Tx,y = (-b/2a ; -d/4a)

Du har derfor ligningerne

-b/2a = 2 og -d/4a = 1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2016 af mathon

eller noteret:
                          x_T=\frac{-b}{2a}=2            y_T=c-a\cdot {x_T}^2=1
 


Skriv et svar til: Bestem a og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.