Kemi

Pufferkapacitet

07. april 2016 af Rhenium (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor er det helt præcist at der er bedre pufferkapacitet hvis koncentrationerne er størst muligt og hvis det er svag syre istedet for stærk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af mathon

Den maksimal pufferkapacitet \beta
er:
                                  \beta_{max}=\frac{2{,}303}{4} \cdot C_{puf\! fer}=0{,}576\cdot C_{puf\! fer}
hvoraf ses, at maksimalkapaciteten er proportional med pufferkoncentrationen.
En stærk syre har fraspaltet alle sine hydroner, hvorfor der ikke kan blive tale om en kemisk ligevægt
mellem syre og korresponderende base, hvilket er tilfældet med en svag syre.


Skriv et svar til: Pufferkapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.