Matematik

please hjælp!

07. april 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Hej please hjælp!
opgaven lyder således:
funktionen f har forskriften f(x)= (m-3)x + 2n + 1. Bestem tallene m og n så grafen går gennem punkterne A(-1,2) B(2,5)

- jeg har fundet A og B


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af SuneChr

Løs da de to ligninger
2 = (m - 3)·(- 1) + 2n + 1
5 = (m - 3)·2 + 2n + 1


Svar #2
07. april 2016 af Mm98

2n+1 har jeg løst.

og i (m-3) er jeg nået så langt.. jeg er gået helt i stå.
m-3=a
m=a+3


Svar #3
07. april 2016 af Mm98

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2016 af peter lind

Hvad mener du med det ? Hvad er a ?

Du skal reducere ligningerne i #1 og derefter løse dem


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2016 af SuneChr

- m + 2n  =  - 2
2m + 2n  =  10
Træk de to ligninger fra hinanden.


Svar #6
07. april 2016 af Mm98

altså fx har jeg lavet 2n+1 således:

2n+1=b
2n=b-1
2n/2n = b-1/ 2
n= b-1/2

forstår ikke om det giver mening? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2016 af peter lind

Hvad er b ? hvor får du det fra ?

Gør som nævnt i #5


Svar #8
07. april 2016 af Mm98

jeg ved ikke hvordan man trækker to ligninger fra hinanden.. :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2016 af StoreNord

\\- m + \: 2n = - 2 \\ \; \; \; \frac{ \; \; 2m + 2n = \; 10}{-3m+0=-12}       sådan trækker du 2 ligninger fra hinanden.


Svar #10
07. april 2016 af Mm98

#5

- m + 2n  =  - 2
2m + 2n  =  10
Træk de to ligninger fra hinanden.


altså hvis funktionen f har forskriften: f(x)= (m-3)x + 2n + 1
hvor bliver 3 talet af i de to ligninger, som du har skrevet? :)

Svar #11
07. april 2016 af Mm98

jamen jeg skal jo finde n og m som førnævnt. så kan jeg da ikke nøjes med at regne en ligning ud? jeg er helt forvirret..


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2016 af StoreNord

Du skal trække de to ligninger fra hinanden:

 \\- m + \: 2n = - 2 \\ \; \; \; \frac{ \; \; 2m + 2n = \; 10}{-3m+0=-12}                \Leftrightarrow 3m=12\Leftrightarrow m=4   ,

som indsættes i                 - m + \: 2n = - 2

Det giver:

                    \\ - 4 + \: 2n = - 2\Leftrightarrow \\ 2n=-2+4\Leftrightarrow \\2n=2\Leftrightarrow \\n=1


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2016 af peter lind

Koordinaterne for A og B sættes ind i funktionsidtrykket hvilket giver ligningerne i #1

Du er sandsynligvis på en eller anden måde kommet ind på et helt galt spor. Det du skriver i #2 og #5 er helt meningsløst i forhold til opgaven.  Jeg kan slet ikke se hvad du tænker på


Skriv et svar til: please hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.