Matematik

Tangenten

10. april 2016 af Pilegaard13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg slet ikke ved hvad jeg skal, håber i kan hjælpe.

Funktionen f er givet ved: f(x)=\frac{1}{3}x^{}3+\sqrt{x}.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2016 af mathon

Tantentligning i (x_o,f(x_o)) for den kontinuerte graf til y=f(x)\! \! :

                                                  y=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(x_o)}\cdot (x-x_o)+\mathbf{\color{Blue} f(x_o)}

i anvendelse:
                                                  y=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(1)}\cdot (x-1)+\mathbf{\color{Blue} f(1)}


Skriv et svar til: Tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.