Matematik

Laplacedomæne

11. april 2016 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Der er mange opgaver, hvor man skal kunne omskrive fra laplacedomæne til tidsdomæne. Et af dem er følgende opgave, 

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gøre.


Svar #1
11. april 2016 af Searchmath (Slettet)

Jeg tænkter umiddelbart skal jeg anvende denne tabel og omskrive min overføringsfunktion så jeg kan bruge tabellen? Jeg kan dog stadig ikke komme i gang. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2016 af hesch (Slettet)

Du skal ikke "omskrive" funktionen, men anvende 3. sidste post i tabellen.

Jeg er så uenig i formuleringen af opgaven, for der spørges om overføringsfunktionen, hvor svaret i tabellen omfatter u(t), der formodentligt er en input funktion. Man skriver jo:

output(s) / input(s) = overføringsfunktion = H(s)    →

output(s) = H(s) * input(s) = H(s) * u(s)

Men output(s) er da ikke en overføringsfunktion. Det er en respons på et input.

Jeg vil mene, at overføringsfunktionen,

H(t) = 5/2*e-t sin (2t)

og at responsen på u(t) = 5/2*e-t sin (2t) u(t)

Hvis u(t) = 1, er respons = H(t).


Skriv et svar til: Laplacedomæne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.