Matematik

Toblerone æsker

12. april 2016 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe mig med det her?

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2016 af mathon

a)

Volumen
                    V(x,y)=\frac{1}{2}\cdot x\cdot \sin(60^\circ)\cdot x\cdot y=3

        \Updownarrow        
                    3x y=\frac{2\cdot 3^2}{\sin(60^\circ)}x^{-1}=\frac{18}{\sin(60^\circ)}x^{-1}

Overfladen:
                    A(x,y)=2\cdot \left ( \frac{1}{2}\cdot x\cdot \sin(60^\circ)\cdot x \right )+3\cdot \left ( x\cdot y \right )

                    A(x)=\sin(60^\circ)\cdot x^2 +\frac{18}{\sin(60^\circ)}x^{-1}
                   


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2016 af mathon

c)
            A(x)=\frac{\sqrt{3}}{2}x^2+\frac{12\sqrt{3}}{x}\; \; \; \; \; \; x>0
ekstremum kræver bl.a.:

            A{\, }'(x)=\sqrt{3}x-\frac{12\sqrt{3}}{x^2}=0\; ...


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2016 af mathon

d)
            18=\frac{\sqrt{3}}{2}x^2+\frac{12\sqrt{3}}{x}

            18x=\frac{\sqrt{3}}{2}x^3+12\sqrt{3}

            \sqrt{3}x^3-36x+24\sqrt{3}=0\; ...


Svar #5
15. april 2016 af TingleFinger (Slettet)

Tak for svaret mathon.


Svar #6
16. april 2016 af TingleFinger (Slettet)

#2

a)

Volumen
                    V(x,y)=\frac{1}{2}\cdot x\cdot \sin(60^\circ)\cdot x\cdot y=3

        \Updownarrow        
                    3x y=\frac{2\cdot 3^2}{\sin(60^\circ)}x^{-1}=\frac{18}{\sin(60^\circ)}x^{-1}

Overfladen:
                    A(x,y)=2\cdot \left ( \frac{1}{2}\cdot x\cdot \sin(60^\circ)\cdot x \right )+3\cdot \left ( x\cdot y \right )

                    A(x)=\sin(60^\circ)\cdot x^2 +\frac{18}{\sin(60^\circ)}x^{-1}
                   

Kan du ikke fortælle mig hvad det er du laver? Jeg har lidts svært ved at forstå det


Skriv et svar til: Toblerone æsker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.