Matematik

Hjælp!!!!

13. april 2016 af jeanett0942 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Henrik, der fylder 15 år i dag, har fået et tilbud af sin søde mormor:

Få 20.000 kr. kontant når han fylder 21 år.

Få 18.000 kr. indsat på en bankkonto nu med en årlig rente på 3%.

Få indsat 3.300 kr. hvert år på en bankkonto med en årlig rente på 3%.

Hvilket tilbud skal Henrik vælge? Begrund dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af mathon

På Henriks 21. års fødselsdag:
18.000 kr. indsat på en bankkonto nu med en årlig rente på 3%.

                                   18.000\cdot 1{,}03^{21-15}

 3.300 kr. hvert år på en bankkonto med en årlig rente på 3%

                                   3.300\cdot \frac{1{,}03^{21-15}-1}{0{,}03}


       


Skriv et svar til: Hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.