Matematik

Proportionalitetskonstant

14. april 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En potensiel udvikling "f" har proportionalitetskonstanten 12 og f (3) = 240

Bestem f(4).


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2016 af 123434 (Slettet)

f(x)=k*xa

Hvor proportionalitetskonstanten k=12

f(x)=12*xa

240=12*3a

20=3a

log(20)=a*log(3)

a=log(20)/log(3)=2,7268

f(x)=12*x2,7268


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2016 af 123434 (Slettet)

f(4)=12*42,7268=525,9


Skriv et svar til: Proportionalitetskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.