Matematik

Isoler x med brøk

17. april 2016 af ryb260698 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og laver aflevering og kan ikke huske noget om hvordan man isolere x når der er en brøk i.

a)  y(1/x+2)=3
b) y(x/y+y)=1/z
c) a/x+2=1/x


Hvis jeg tager udgangspunkt i (a), er det så

1/x y + 2 y = 3
y1/x + 2y = 3
y1/x = 3-2y
y= (3-2y)x
x= y1/3-2y ? 


Svar #1
17. april 2016 af ryb260698 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2016 af peter lind

Gang ligningerne med fællesnævnerenmed


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2016 af mette48 (Slettet)

a)  y(1/x+2)=3       gang alle led med fællesnævneren, her x

y(x*1/x+2x=3x


b) y(x/y+y)=1/z  gang alle led med yz og forkort


c) a/x+2=1/x gang alle led med x


Svar #4
17. april 2016 af ryb260698 (Slettet)

Men hvordan får jeg så x til at stå alene?

Det ville være en stor hjælp hvis det bliver "skåret ud i pap" for mig, da jeg virkelig er forvirret omkring dette


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2016 af mette48 (Slettet)

Start med at gange ud, som foreslået. Når du viser at du selv har gjort det eller stiller et konkret spørgsmål, kan du få yderligere hjælp


Skriv et svar til: Isoler x med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.