Kemi

Forbrændning

20. april 2016 af KatrineJe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen som kan hjælpe mig med denne ogpave?  :)

Forbrændings opgave

Der afbrændes 24,5 gram butangas. Forbrændingsprodukterne er kuldioxid og vand.

a)    Opskriv reaktionsskemaet for forbrændingen
b)    Beregn massen af kuldioxid.
c)    Beregn massen af vand

d)    Beregn det mindste volumen tør luft, som forbrændingsprodukterne skal fordeles over ved 25 graders celcius.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af mathon

a)

                              2\, C_4H_{10}\, _{\textit{(g)}}\; +\; 13\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \: 8\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\;+\; 10\, H_2O\, _{\textit{(g)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2016 af mathon

b)
       M(C_4H_{10})=58{,}124\; \tfrac{g}{mol}          

       M(CO_2)=44{,}009\; \tfrac{g}{mol}          

                                             2\, C_4H_{10}\, _{\textit{(g)}}\; +\; 13\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \: 8\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\;+\; 10\, H_2O\, _{\textit{(g)}}
ækvivalente mængder:           2 mol                                                 8 mol                   10 mol
                                             116,248 g                                          352,072 g              180,15 g  
                                               24,5 g                                                  x                            y             

                                   \frac{x}{352{,}072\; g}=\frac{24{,}5}{116{,}248}

                                    x=\frac{24{,}5}{116{,}248}\cdot (352{,}072\; g)                                                                           


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2016 af mathon

c)
                                   \frac{y}{180{,}150\; g}=\frac{24{,}5}{116{,}248}

                                    y=\frac{24{,}5}{116{,}248}\cdot (180{,}150\; g)


Svar #4
21. april 2016 af KatrineJe (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Forbrændning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.