Kemi

Redoxreaktion

21. april 2016 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal redegøre for, at reaktionen der er vedhæftet, er en redox

- jeg synes dog umiddelbart ikke, at der sker en ændring i oxidationstallene, hvorfor jeg ikke forstår, at det er en redoxreaktion? Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2016 af mathon

                       \overset{\mathbf{\color{Red} +4}}{Ti}Cl_4\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, \overset{\mathbf{\color{Blue} 0}}{Mg}\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{Ti}\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, \overset{\mathbf{\color{Blue} +2}}{Mg}Cl_2\, _{\textit{(l)}}


Svar #3
21. april 2016 af nichole12 (Slettet)

Nåå, min fejl! Tusind tak! 


Svar #4
21. april 2016 af nichole12 (Slettet)

Har du mulighed for at hjælpe med opgave 2b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2016 af mathon

b)
      stofmængdeforhold:
                                                  FeTiO_3:Ti=1:1

                                                  2\, FeTiO_3\Rightarrow 2\, Ti
      ækvivalente mængder:       0,303448 kg      0,095760 kg
                                                      250 kg                  x

                 m(Ti)=x=\frac{250}{0{,}303448}\cdot (0{,}095760\; kg)
                          
                                                   

                                            

                       


Svar #7
21. april 2016 af nichole12 (Slettet)

hvordan beregnes de ækvivalente mængder? Altså 0,303448 kg og 0,095760kg - kan ikke helt gennemskue, hvor disse tal kommer fra??


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2016 af mathon

#7

        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\cdot SUM\left ( \left \{ \left.1,1,3 \right \} \right.\cdot \left \{55.847,47.88,15.999 \left. \right \} \right. \right )\; \tfrac{g}{mol}=2\cdot 151{,}724\; \tfrac{g}{mol}=0{,}303448\; \tfrac{kg}{mol}

        2\cdot \left ( 47{,}88 \; \tfrac{g}{mol}\right )=0{,}095760\; \tfrac{kg}{mol}

og
                   \frac{x}{0{,}095760\; \tfrac{kg}{mol}}=\frac{250}{0{,}303448}

                   x=\frac{250}{0{,}303448}\cdot 0{,}095760\; \tfrac{kg}{mol}


Svar #9
21. april 2016 af nichole12 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.