Matematik

h) Bestem sumvektorens vinkel i forhold til vandret.

21. april 2016 af Elev988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Længden af sumvektor R er 161.30 meter

Sumvektoren er R= (121,59 . 102,50)

V1= 32

V2= 45

Det kunne være en stor hjælp hvis nogen kunne hjælpe mig? :-(

Vedhæftet fil: matefiisohis.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2016 af peter lind

R = |R|(cos(u), sin(u) ) hvor u er vinklen mellem x aksen og vektoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2016 af Soeffi

#0.


Svar #4
22. april 2016 af Elev988 (Slettet)

Svar #1

Hvad kaldes formlen, som du benytter?


Svar #5
22. april 2016 af Elev988 (Slettet)

Svar #3

Hvilken formel er det du benytter her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2016 af Soeffi

#4. Det er to formler. Summen af to vektorer og reglen om at forholdet mellem koordinaterne til en vektor i planen er tangens til vinklen, som vektoren danner med vandret.

Summen af to vektorer giver:

\large F_1=60N\cdot \begin{pmatrix} cos(32^o)\\ sin(32^o) \end{pmatrix},\large F_2=100N\cdot \begin{pmatrix} cos(45^o)\\ sin(45^o) \end{pmatrix}.\;F=F_1+F_2\Rightarrow

\large \\F=60N\cdot \begin{pmatrix} cos(32^o)\\ sin(32^o) \end{pmatrix}+100N\cdot \begin{pmatrix} cos(45^o)\\ sin(45^o) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 60N\cdot cos(32^o)+100N\cdot cos(32^o)\\ 60N\cdot sin(45^o)+100N\cdot sin(45^o) \end{pmatrix}

Tangens til den vinkel, som denne vektor danner med vandret er:

\large \large \\tan(v)=\frac{60N\cdot sin(45^o)+100N\cdot sin(45^o)}{60N\cdot cos(32^o)+100N\cdot cos(32^o)}\Rightarrow v=tan^{-1}(\frac{60N\cdot sin(45^o)+100N\cdot sin(45^o)}{60N\cdot cos(32^o)+100N\cdot cos(32^o)})

Dette er det samme som i #3, hvor jeg bare har brugt solve kommandoen på første linje.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2016 af Soeffi

#6. Som kontrol skal vinklen ligge mellem 32º og 45º.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2016 af Soeffi

#6 Rettelse...

\large \large \\tan(v)=\frac{60N\cdot sin(45^o)+100N\cdot sin(45^o)}{60N\cdot cos(32^o)+100N\cdot cos(32^o)}\Rightarrow v=tan^{-1}(\frac{60N\cdot sin(45^o)+100N\cdot sin(45^o)}{60N\cdot cos(32^o)+100N\cdot cos(32^o)})

Dette er det samme som i #3, hvor jeg bare har brugt solve kommandoen på venstre side.


Svar #9
22. april 2016 af Elev988 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen Soeffi, det var sødt af dig :))

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2016 af lokpæø (Slettet)

Soeffi
Jeg er også ogang med denne opgave, kalder men man vektorene \binom{cos(32)}{sin(32)} og \binom{cos(60)}{sin(60)} noget specielt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2016 af Soeffi

#10

Nej, hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2016 af lokpæø (Slettet)

Tak fordi du gider at hjælpe. Det er fordi jeg gerne ville vide om følgende formel hedder noget specielt.
 

\large \large \\tan(v)=\frac{60N\cdot sin(45^o)+100N\cdot sin(45^o)}{60N\cdot cos(32^o)+100N\cdot cos(32^o)}\Rightarrow v=tan^{-1}(\frac{60N\cdot sin(45^o)+100N\cdot sin(45^o)}{60N\cdot cos(32^o)+100N\cdot cos(32^o)})
Gør den det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2016 af Soeffi

#12

Det tror jeg ikke, at den gør. 


Skriv et svar til: h) Bestem sumvektorens vinkel i forhold til vandret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.