Matematik

sinusfunktion

23. april 2016 af Kasoie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Vil spørge om, der er én, som kan forklare mig det der står i den vedhæftede fil. 

Jeg forstår godt det første, men forstår ikke beregningerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2016 af mathon

                    \sin(2x_o)=\sin(2(x_o+\Delta x))=\sin(2x_o+2\Delta x)

for
           2\Delta x=p\cdot 2\pi \; \; \; \; \; \; \; p\in\mathbb{Z}

           \Delta x=p\cdot \pi

dvs
                    \sin(2x_o)=\sin(2(x_o+p\cdot \pi ))

hvor jeg bruger \Delta x i stedet for T.


Svar #3
23. april 2016 af Kasoie (Slettet)

kunne du måske sætte nogle ord på det, du har skrevet. Er stadig ikke helt med...


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2016 af fosfor (Slettet)

Du har f(x) = 2x + 0.7

og vil finde T, så f(x + T) = f(x) + 2pi, som er den første ligning på billedet i #1

Når dette T er fundet kan du så sige sin(f(x)) = sin(f(x + T))


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2016 af mathon

Da sinusfunktionen er periodisk med perioden 2\pi
gælder:

                  \sin(2x_o)=\sin(2(x_o+\Delta x))=\sin(2x_o+2\Delta x) for

           2\Delta x=p\cdot 2\pi \; \; \; \; \; \; \; p\in\mathbb{Z}

           \Delta x=p\cdot \pi

dvs
                    \sin(2x_o)=\sin(2(x_o+p\cdot \pi ))

hvoraf
                    \sin(2x_o) er periodisk med perioden \pi .


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

#0 Hvor har du sinus inde i billedet?


Skriv et svar til: sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.