Kemi

Puffer

24. april 2016 af sern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg skal beregne nogle opgaver om puffer, se vedhæftet bilag. 

Jeg har beregnet pH-værdien til at være 10,25 

Men hvad vil der ske, hvis der tilsættes 1m 1,0 M NaOH? 

Og hvordan opskriver men et skema med før og efter?


Svar #1
24. april 2016 af sern (Slettet)

Vedhæftet bilag

Vedhæftet fil:Puffer.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2016 af Heptan

Som jeg husker det har ammoniak pKa værdien 9,25, så pH skulle gerne være 9,25.

1 mL 1,0 M NaOH svarer til 0,001 mol; 0,1 M NH3 i 100 mL svarer til 0,01 mol NH3, tilsvarende for NH4+.

Før er der altså 0,01 mol NH4+ og 0,001 mol NaOH. Efter er der (0,01 - 0,001) mol NH4+ og (0,01 + 0,001) mol NH3.

Brug pufferligningen.

pH=pK_a +\log \left ( \frac{n_b}{n_s} \right )=9,25+\log \left ( \frac{0,011\ \textup{mol}}{0,009\ \textup{mol}} \right )=9,25+\log \left ( \frac{11}{9} \right )=...


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.