Matematik

Har brug for hjælp til et spørgsmål angående trekanter..

25. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder

I en retvinklet trekant kendes kateterne a=3,1 og b=4,7

a. Beregn længden af hypotenusen c.

b. Beregn trekantens areal.

c. Beregn længden af hc.

d. Beregn vinkelA og vinkelB

Jeg er virkelig ringe til matematik, og vil gerne have hjælp til at svare på dem, anvender Ti-Inspire, på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2016 af JulieW99

a. Benyt Pythagoras. a2+b2=c2

b. T=1/2*h*g

Tegn trekanten så du kan se den.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2016 af nera (Slettet)

a. brug pythagoras' læresætning

b. brug \frac{1}{2}*h*g

c. brug \frac{h_c}{Sin(A)}=\frac{d}{Sin(D)}, hvor du skal isolere

d. brug sin, cos, tan relationer: http://www.iformel.dk/index.php/formelsamling/141-trigonometri/cosinus-sinus-og-tangens-retvinklede-trekanter/141-cosinus-sinus-og-tangens

Skriv hvis der ikke er fremskridt.


Svar #3
25. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvordan finder jeg højde og grundlinje?


Svar #4
25. april 2016 af AndenfraKolding (Slettet)

#2

a. brug pythagoras' læresætning

b. brug \frac{1}{2}*h*g

c. brug \frac{h_c}{Sin(A)}=\frac{d}{Sin(D)}, hvor du skal isolere

d. brug sin, cos, tan relationer: http://www.iformel.dk/index.php/formelsamling/141-trigonometri/cosinus-sinus-og-tangens-retvinklede-trekanter/141-cosinus-sinus-og-tangens

Skriv hvis der ikke er fremskridt.

Hvordan finder jeg højde og grundlinje?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2016 af nera (Slettet)

Du skal isolere h_c i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2016 af mette48 (Slettet)

b) Når man kender katederne, der står vinkelret på hinanden, kan arealet beregnes som

A = ½*a*b

c) A=½*c*hc     isoler hc

d) lav en tegning af trekanten med A til venstre, a lodre til højre, b vandret for neden og C for neden til højre.

sinA = a/c

e) B=180-(90+A)


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til et spørgsmål angående trekanter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.