Matematik

Nulreglen

26. april 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne funktion:

f(x) = x?3?-3x+4

Jeg differentiere den og får:

f'(x) = 3x2?-3

?Normalt bruger jeg wordmat til at finde løsningen på ligningen ved at sætte den lig med 0.
0 = 3x2?-3
?Wordmat giver mig så: x=-1 eller x= 1
?
?men er der nogen der kan fortælle mig hvordan man kan bruge nulreglen til det i stedet? Jeg har prøvet selv at finde ud af det, men jeg forstår ikke helt det med den nul regel... :/ 

Jeg skal nemlig bruge de to nulpunkter til at lave en monotonilinje.

Så er det vel -1 og 1 jeg skal skrive på monotonilinjen, og nedenunder dem skal der så stå 0.
?Så:

x             -1                              1
--------------|-------------------------|------------------
f'              0                              0
?f

Er det korrekt? (Jeg ved godt jeg ikke har lavet det hele på monotonilinjen, men det mener jeg at jeg godt kan finde ud af.)

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh. Mai.


Svar #1
26. april 2016 af Vaksersød (Slettet)

Jeg kan se, at den i det jeg har skrevet laver spørgsmålstegn nogle af stederne. Jeg ved ikke hvorfor, den gør det. Det er ikke mig, der har gjort det. Jeg håber, at I alligevel kan forstå, hvad jeg har skrevet. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2016 af mathon

        3\cdot x^2-3=0

        3\cdot (x^2-1^2)=0

        3\cdot (x+1)(x-1)=0


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.