Matematik

Hjælp pls

26. april 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet opgaven, har brug for alt den hjælp jeg kan få med den


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60 mia. kr.

a) Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne.

Eksponentiel funktion→fast årlig procentvis stigning

20=b*a0

60=b*a15

60/20=(b*a15)/(b*a0)

3=a15/a0

3=a15-0

3=a15

15√3=15√a15

a=1,0760

20=b*1,07600 

20=b*1

b=20

f(x)=20*1,0760x

f(x)=bevillingerne til forskning og uddannelse i landet målt i mia kroner

x=antal år efter 2005

b=20, dvs. at bevillingerne til forskning og uddannelse i landet var 20 milliarder kroner i startåret 2005

a=1,0760→fremskrivningsfaktoren er 1,0760 hvilket betyder, at bevillingerne til forskning og uddannelse stiger med 7,6% om året efter 2005


Skriv et svar til: Hjælp pls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.