Matematik

Hjælp pls

26. april 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet opgaven, har brug for alt den hjælp jeg kan få med den


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

a)

Bestem vinkel D i trekant CDH

lCHl er modstående katete i forhold til vinkel D. mod=5

lCDl er hypotenusen i trekant CDH. hyp=6

Sin(V)=mod/hyp

Sin(D)=5/6

<D=sin-1(5/6)=56,4*


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

b)

Bestem lBDl i firkant ABCD

Du kender lADl=7 og lABl=5

Vinkel A og B er rette, så siderne lABl, lADl og lBDl udgør tilsammen en retvinklet trekant. Trekant ABD er retvinklet

lBDl er hypotensuen i trekant 

lBDl2=lABl2+lADl2

lBDl2=52+72

lBDl2=74

√(BDl2=√74

lBDl=8,60

lBDl er 8,60


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

Beregn lACl i firkant ABCD

lACl2=lADl2+lCDl2-2*lADl*lCDl*cos(D)

Vinkel D blev tidligere beregnet til 56,4*

lACl2=72+62-2*7*6*cos(56,4)


Skriv et svar til: Hjælp pls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.