Matematik

Konvergens

29. april 2016 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan griber jeg denne opgave an? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2016 af peter lind

Du vil få et problem for nævneren = 0 altså at  (s+4)2 = 32 <=>s+4 = 3i


Svar #2
03. maj 2016 af Searchmath (Slettet)

Facit siger at det er svarmulighed c, men jeg kan ikke lade være med at tro at det er b? 

Jeg får trods alt rødderne -1±i 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2016 af peter lind

forskellen mellem b og c er at i b re(s) = -1 en mulighed. Det er det ikke i c. Netop for re(s) = -1 ryger du ind i singulariteten


Svar #4
03. maj 2016 af Searchmath (Slettet)

#3: Men det er jo også én mulighed? Hvad hvis der stod Re(s) < -1 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2016 af peter lind

rent umiddelbart burde det så også være et konvergensområdet; men det forudsætter at funktionen er defineret i det område


Svar #6
03. maj 2016 af Searchmath (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg forstår hvorfor det ikke må være en mulighed og dermed svarmulighed b. Kan du prøve at forklare det grafisk? 


Svar #7
03. maj 2016 af Searchmath (Slettet)

og for funktionen h(s)= (1/(s-1)) - (1/(s+2)) er rødderne hhv. 1 og -2 dvs. Re(s) > 1 og Re(s) > -2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj 2016 af peter lind

#6 Der er angivet at det er en overførselsfunktion for et LTIC system. Det system kender jeg ikke; men det betyder at der derved indirekte kan være angivet nogle begrænsninger.

#7 ja eller med vendt ulighedstegn


Skriv et svar til: Konvergens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.